Kom på att det kanske är någon som är intresserad av vad jag har läst på SLU de 3 åren som gått???

När man läser till Agronom så har man vissa kurser som är obligatoriska och vissa är inriktningsspecifika. Sen har man några poäng som man kan välja själv vilka kurser man vill läsa.

Ett urval av det jag läst är bl.a.: Grundläggande & tillämpad etologi, Biokemi, Cellbiologi, Mikrobiologi, Husdjurens anatomi & fysiologi, Näringsfysiologi & fodervetenskap, Hästens utfodring & avel, Djur på bete samt Fårproduktion & företagande.

Vill ni läsa mer om kurserna kan in göra det på www.slu.se > utbildning > kurser.

Där kan man göra massa olika sökningar på olika orter och nivåer… Här kan du också se vilka kurser man kan läsa fristående – på de olika orterna eller på distans!

Som Husdjursagronom kan man jobba med massa olika saker beroende på vilka kurser man väljer att läsa. Men det vanligaste är nog foderrådgivare, avelsrådgivare, djurskyddsinspektör eller forskare. Vad många inte vet är att ordet Husdjur står för lantbruksdjur (som gris, fjäderfä, idisslare & häst) och inte sällskapsdjur som många tror…