Då har höstterminen 2007 satt igång uppe i Uppsala!!!! smiley

Det är full rulle och det blir lite “blandad göra” fram till några veckor efter nyår. Denna terminen läser jag hund & katt nutrition, hästens röresleapparat – struktur och funktion samt laktationsbiologi. Det är – och ska bli – mycket spännande och roligt!

Idag har vi tittat på hästens inre organ. Jag har sett det förr men det är helt OTROLIGT att allt detta får plats innanför “skalet”. Vi fick se det som en bonusföreläsning, helt utanför schemat, eftersom vi ska använda den hästen för dissekering för att lära oss bl.a. om hästens skelett, leder och muskler.

Hösten är här och det fryser på nätterna, så jag måste skrapa rutorna på morgonen när jag ska iväg. På insidan också smiley eftersom någon försökt bryta sig in vid förardörren för 2 år sen. Nu sluter det inte helt tätt där längre så fukten utifrån letar sig in…

Nu undrar ni kanske varför jag är så lat som kör bil de 3 km jag har till Ultuna??? Jo, jag skulle ju egentligen cykla, men när jag kom upp efter sommaren hade någon snott min sadel och stången den sitter i + ventilen bak… Skulle behöva köpa lite nya delar till min 24 år gamla vita crescent som faktiskt har vanligt styre, fotbroms och bara 3 växlar (inte “bockastyre” med handbroms alltså – det har jag på min citrongula crescent som bara har varit i mina ägor i 22½ år). Nu funkar ju inte alla 3 växlarna alltid och kedjan hoppar lite ibland. Men, den ska nog klara sig 1 år till här uppe!

Hoppas ni har det bra nere i underbara Skåne – jag längtar till jul så jag kan komma hem och njuta någon vecka… innan det bär iväg för ännu en termin…